Bug #9388

Ruby 1.9.3-pxxx segmentation fault

Added by Phillip Oertel about 1 year ago. Updated about 1 year ago.

[ruby-core:<unknown>]
Status:Closed
Priority:Normal
Assignee:-
ruby -v:1.9.3-p484 Backport:1.9.3: UNKNOWN, 2.0.0: UNKNOWN, 2.1: UNKNOWN

Description

Hi,

we experience regular segmentation faults on our production server (a Rails web application running at www.torial.com/magazine). I have attached the log showing the segmentation fault and all the information being logged with it. We have considered reporting this bug to the Sidekiq or Redis gem maintainers, but after looking through the bug reports there, I found they direct segmentation faults here.

The bug occurs in a background queue using the Sidekiq gem. The queue handles a low number of jobs per day (less than 1000, running between 1 and 10 seconds each).
On average the segfault occurs every 6-12 hours, so many jobs run without failure.

The affected versions are (at least) 1.9.3p194, 1.9.3p448, 1.9.3p484. We have tried those, hoping the bug would be fixed.

Unfortunately I have no experience debugging Ruby internals, so I don't know what other information to provide -- please let me know if you need more information.

Thank you very much
Phillip

segmentation_fault.log Magnifier (289 KB) Phillip Oertel, 01/10/2014 11:50 AM

History

#1 Updated by Hiroshi SHIBATA about 1 year ago

  • Status changed from Open to Feedback

Could you try to your code in Ruby 2.0 or 2.1?

#2 Updated by Phillip Oertel about 1 year ago

Hiroshi SHIBATA wrote:

Could you try to your code in Ruby 2.0 or 2.1?

Hello Hiroshi,

thank you for your response. We're currently porting the code to 2.1 (on the side), and hope to solve this issue with the upgrade. Since that may take some time, you could close the bug, I'll reopen it or create a new one if we continue to see this problem.

Thank you and kind regards
Phillip

#3 Updated by Hiroshi SHIBATA about 1 year ago

  • Status changed from Feedback to Closed

Thanks for your report.

Also available in: Atom PDF