Project

General

Profile

Bug #11033

Updated by nobu (Nobuyoshi Nakada) over 2 years ago

I'm experiencing some problems with multiple https connections in Ruby 2.1 and 2.2, whilst in Ruby 2.0 everything is working fine. 

 This happens on a Windows 7 (64-bit) box in the context of installing multiple gems in parallel via bundlers `BUNDLE_JOBS=<n>` setting.  

 What I see are multiple `OpenSSL::SSL::SSLError: SSL_read: cert already in hash table` warnings and at some more or less random point it bails out because it cannot install a gem. When I repeat the `bundle install` command it will get past that gem and fail at a later one. I can repeat until all gems are installed. 

 This is the stacktrace I get for every of the ssl warnings: 

 
 ``` 
 ... 
 Installing polyglot 0.3.5 
 4:    polyglot (0.3.5) from X:/home/.gem/ruby/2.2.0/specifications/polyglot-0.3.5.gemspec 

 OpenSSL::SSL::SSLError: SSL_read: cert already in hash table 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/openssl/buffering.rb:182:in `sysread_nonblock' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/openssl/buffering.rb:182:in `read_nonblock' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/protocol.rb:153:in `rbuf_fill' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/protocol.rb:134:in `readuntil' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/protocol.rb:144:in `readline' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http/response.rb:39:in `read_status_line' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http/response.rb:28:in `read_new' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http.rb:1414:in `block in transport_request' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http.rb:1411:in `catch' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http.rb:1411:in `transport_request' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/net/http.rb:1384:in `request' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/request.rb:154:in `perform_request' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/request.rb:109:in `fetch' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:346:in `request' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:231:in `fetch_http' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:247:in `fetch_http' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:267:in `fetch_path' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:302:in `cache_update_path' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/2.2.0/rubygems/remote_fetcher.rb:168:in `download' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/rubygems_integration.rb:544:in `download_gem' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/fetcher.rb:63:in `download_gem_from_uri' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/source/rubygems.rb:370:in `fetch_gem' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/source/rubygems.rb:98:in `install' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/installer.rb:107:in `install_gem_from_spec' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/installer.rb:287:in `block in install_in_parallel' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:55:in `call' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:55:in `apply_func' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:50:in `block in process_queue' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:47:in `loop' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:47:in `process_queue' 
 X:/tools/ruby-2.2.1/lib/ruby/gems/2.2.0/gems/bundler-1.9.2/lib/bundler/worker.rb:22:in `block (2 levels) in initialize' 
 ... 
 ``` 

 This is originally reported here (with a bit more details): 
 https://github.com/bundler/bundler/issues/3545 

 Any ideas? 

 Might it be a regression of #8386?

Back